Er zijn zo van die dagen!

Door jerrixbe op zaterdag 4 april 2015 10:34 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 4.917

Windows updates, aaaargh again? Stel je even in mijn plaats, ik 'herstel' computers. Zowat 99% hiervan draait op Windows... Dan weet je snel genoeg dat ik dag in dag uit updates aan het installeren ben right?

Windows 10 in het vizier hebbende, zou ik Microsoft ťcht om een gunst willen vragen - hou op met duizenden updates apart te distribueren en zorg voor een systeem die heet 'Service Packs'. Waarom in godsnaam is er bvb. geen SP2 voor Windows 7 uitgebracht. Ze deden zo'n goede job met het beheer van updates met Vista en XP, waarom nu dan ineens de brui er aan geven?

Ik kocht mijzelf een goed jaar geleden een macbook pro. Nu moet je weten, ik kom van een familie waar vadertje lief met UNIX goochelde dus heb ik zeker unix/linux bloed stromen in m'n lichaam. Met die wetenschap run ik al jaren ook dualboot op m'n gaming desktop, maar toch ben ik verloren aan Mac OS X Yosemite. Het gemak om maar ettele keren een update te doorlopen via de store is zo simpel ten aanzichte van MS.

Ik verlang echt naar W10. Zowel voor smartphone,tablet, xbox en pc integratie overal hetzelfde OS. Hopelijk maakt dit veel goed.

We zien wel.

Reacties


Door Tweakers user Soldaatje, zaterdag 4 april 2015 10:43

Ik vind het vooral vervelend als updates je hele systeem blokkeren bij opstarten/afsluiten.
Met losse updates heb ik geen problemen, het zal mij aan mijn achterste roesten hoe de updates binnenkomen als ik maar door kan werken.

Door Tweakers user JoWannes, zaterdag 4 april 2015 10:45

Voor Windows 7 zijn er goede alternatieven voor het SP2 dat nooit komt:
http://forums.mydigitalli...es-into-Win7-distribution
Update je install medium; dan heb je maar een paar updates meer te gaan na een verse install. :)

Door Tweakers user jerrixbe, zaterdag 4 april 2015 10:53

JoWannes schreef op zaterdag 04 april 2015 @ 10:45:
Voor Windows 7 zijn er goede alternatieven voor het SP2 dat nooit komt:
http://forums.mydigitalli...es-into-Win7-distribution
Update je install medium; dan heb je maar een paar updates meer te gaan na een verse install. :)
Dit wist ik niet - ik maakte wel al gebruik van gewoon de WSUS Offline maar blijft hetzelfde verhaal natuurlijk !

Door Tweakers user derx666, zaterdag 4 april 2015 11:10

Het wordt gewoon tijd dat je niet meer hoeft te rebooten voor de updates, of iig voor de meeste updates.

Door Tweakers user Blokker_1999, zaterdag 4 april 2015 11:11

Nee, heel het update mechanisme van windows moet dringend een revolutie meemaken. Het kan niet zijn dat ik al jaar en dag een linux distributie met 1 enkel commando volledig up-to-date kan brengen (zowel de kern componenten van het OS als +90% van alle geÔnstalleerde software) terwijl ik Windows niet alleen een kwartier moet laten zoeken achter beschikbare updates, maar dat het up-to-date brengen van het kern OS niet in 1 enkele beweging kan maar dat daarvoor meerdere rondes nodig zijn van zoeken-downloaden-installeren-herstarten waardoor je bijna een dag bezig bent.

Door Tweakers user xleeuwx, zaterdag 4 april 2015 11:13

Blokker_1999 schreef op zaterdag 04 april 2015 @ 11:11:
[...], maar dat het up-to-date brengen van het kern OS niet in 1 enkele beweging kan maar dat daarvoor meerdere rondes nodig zijn van zoeken-downloaden-installeren-herstarten waardoor je bijna een dag bezig bent.
Je vergeet het 3 keer vastlopen van updates omdat eerst een andere update moet worden geinstalleerd. Met de leukste foutcodes als gevolg ...

Door Tweakers user jerrixbe, zaterdag 4 april 2015 11:14

Blokker_1999 schreef op zaterdag 04 april 2015 @ 11:11:
Nee, heel het update mechanisme van windows moet dringend een revolutie meemaken. Het kan niet zijn dat ik al jaar en dag een linux distributie met 1 enkel commando volledig up-to-date kan brengen (zowel de kern componenten van het OS als +90% van alle geÔnstalleerde software) terwijl ik Windows niet alleen een kwartier moet laten zoeken achter beschikbare updates, maar dat het up-to-date brengen van het kern OS niet in 1 enkele beweging kan maar dat daarvoor meerdere rondes nodig zijn van zoeken-downloaden-installeren-herstarten waardoor je bijna een dag bezig bent.
Volledig mee akkoord- hier erger ik mij ook dood aan - ik doe het veel nieuwe installs en het probleem hiermee zit 'm telkens in de reboot die nodig is vooraleer de nieuwe lading updates kan worden vervolledigd. Ze kondigden voor dat Win8 uitkwam al aan dat ze hiervoor gingen kijken - maar in praktijk totaal niet haalbaar gebleken.

Hopelijk kan W10 dit wel, maar ik vrees ervoor - als ik het goed voorheb is W10 maar een 8.2 upgrade?M.a.w. zal dit probleem er nog steeds inzitten?

Door Tweakers user jerrixbe, zaterdag 4 april 2015 11:17

Soldaatje schreef op zaterdag 04 april 2015 @ 10:43:
Ik vind het vooral vervelend als updates je hele systeem blokkeren bij opstarten/afsluiten.
Met losse updates heb ik geen problemen, het zal mij aan mijn achterste roesten hoe de updates binnenkomen als ik maar door kan werken.
Zeer waarschijnlijk ja - het is hier al tientallen keer voorgevallen dat mensen in zwart scherm met cursor terecht komen na mislopen updates en dat een force shutdown soelaas brengt...

Door LF, zaterdag 4 april 2015 21:33

Kijk eens naar het upgrade/update mechanisme van Linux: Je installeert de update en er is vaak geen reboot vereist. Indien er wel een reboot vereist is dan doe je een shutdown en start weer op. Bij Windows krijg je zowel bij de shutdown als bij het opstarten nog meer updates voor je kiezen waar je niet op zit te wachten. Gelukkig kent Linux dit niet en is shutdown dus gewoon shutdown en niet een melding dat er nog X updates geinstalleerd worden.

Voor mij nooit meer Windows, lang leve Linux. Ik geef toe dat je er even doorheen moet maar als je eenmaal een beetje thuis bent op Linux schelt dat veel frustratie.

Door Tweakers user jerrixbe, zondag 5 april 2015 10:42

LF schreef op zaterdag 04 april 2015 @ 21:33:
Kijk eens naar het upgrade/update mechanisme van Linux: Je installeert de update en er is vaak geen reboot vereist. Indien er wel een reboot vereist is dan doe je een shutdown en start weer op. Bij Windows krijg je zowel bij de shutdown als bij het opstarten nog meer updates voor je kiezen waar je niet op zit te wachten. Gelukkig kent Linux dit niet en is shutdown dus gewoon shutdown en niet een melding dat er nog X updates geinstalleerd worden.

Voor mij nooit meer Windows, lang leve Linux. Ik geef toe dat je er even doorheen moet maar als je eenmaal een beetje thuis bent op Linux schelt dat veel frustratie.
Graag wil ik full time linux worden - maar als occasioneel gamer - en toch wekelijks paar uur - moet ik gewoon windows behouden - Valve maakte grote stappen de laatste jaren - hopelijk blijft het in stijgende lijn!

Door Tweakers user MAX3400, maandag 6 april 2015 09:09

Reaktie op je eerste alinea: als je herstelt, zorg dan dat je up-to-date Windows ISO's bij je hebt met in ieder geval alle updates t/m laatste maand. Hoef je alleen maar serienummer van klant in te tikken en te installeren. En dus niet nog een met je WSUS Offline installatie een oude machine nog 3 uur moeten inspoelen met updates.

Reaktie op tweede alinea: service packs, de naam zegt het al, zijn verzamelingen van updates die zijn uitgekomen. Daar zit over het algemeen veel tijd tussen. Je vraagt dus eigenlijk of Microsoft opzettelijk je OS langer onbeschermd laat omdat je liever een service pack wil (release-tijd xx maanden) dan losse updates (release-tijd elke maand).

Reaktie op universeel landschap: het is nu al zo dat mijn Windows 8.1 machine op andere dagen moet herstarten dan mijn Windows 10 machine en anders dan mijn 2012R2 machine en andere dagen dan mijn WindowsPhone en andere dagen dan mijn Xbox One vanwege updates die een reboot vereisen. Ik snap dat je graag een verbetering hoopt te krijgen met Windows 10 maar ik denk dat ik kan zeggen: forget it.

[Reactie gewijzigd op maandag 6 april 2015 09:09]


Door Tweakers user Jogai, dinsdag 7 april 2015 11:14

Je zoekt enterprise hotfix rollup, bekijk de lijst onder "Hotfixes that are included in this update rollup".

Door Tweakers user Qaatloz, dinsdag 7 april 2015 17:13

Of kijk eens naar nLite. Wat ik zo snel even zag zou dit een prima tool moeten zijn om de updates in de installatie mee te namen (slipstreamen) en eventueel e.a. te tweaken (wel/geen WMP etc.)

Door Tweakers user jerrixbe, dinsdag 7 april 2015 17:16

Qaatloz schreef op dinsdag 07 april 2015 @ 17:13:
Of kijk eens naar nLite. Wat ik zo snel even zag zou dit een prima tool moeten zijn om de updates in de installatie mee te namen (slipstreamen) en eventueel e.a. te tweaken (wel/geen WMP etc.)
nlite en vlite (vista) ken ik - maar hou je maar eens bezig met alle KB nummers te slipstreamen. Als er echt een handige tool die straightforward is om alle KBs automatisch te gaan adden in je iso, dan pas zou ik eens glimlachen :D

Reageren is niet meer mogelijk